107 jaar Nutricia in Cuijk

mei 2023
In maart interviewde en fotografeerde ik meer dan 30 (oud) medewerkers van de Nutricia-fabriek in Cuijk. Na meer dan een eeuw vakmanschap gingen de deuren in mei hier definitief dicht. Mooi om zoveel verhalen te horen van de mensen die hier met hart en ziel werkten!
Op 15 maart 1916 richtte P. Meuwese, een koopman uit 's-Hertogenbosch, de Cuijksche Melkproductenfabriek op. Miljoenen baby’s over de hele wereld hebben baat gehad bij de producten die in Cuijk werden gemaakt. We maakten een boekje over hoe het bedrijf in de loop van de jaren uitgroeide tot producent van gespecialiseerde voeding. Vele vakantiebaantjes resulteerden in een 40-jarig dienstverband en Tien Lange (97 jaar!) vertelt hoe de melk vroeger met paard en wagen bij de keuterboeren werd opgehaald. Je kunt het je niet meer voorstellen! En juist daarom is het zo leuk om die herinneringen op te schrijven en voor altijd te bewaren. 

6 km verderop, in Haps, staat sinds 2019 een gloednieuwe fabriek waar het ambacht voortleeft. De baby’s van nu zijn er blij mee. 
Maek creative team maakte de prachtige vormgeving van het boekje.

107 jaar Nutricia in Cuijk Belicht
107 jaar Nutricia in Cuijk Belicht
107 jaar Nutricia in Cuijk Belicht