2000 ton met de precisie van een Zwitsers klokje

juli 2019
Indrukwekkend groot zijn de stalen buizen die Sif in Roermond en Rotterdam maakt als fundaties voor windmolenparken. Maar de precisie waarmee gewalst en gelast wordt doet eerder denken aan een Zwitserse klokje.

Een paar keer per jaar maak ik de interviews en foto’s voor de personeelskrant van Sif. Ook schrijf ik blogs en andere artikelen voor hun website. Het is een bijzondere klant, sowieso vanwege het stoere product. Maar ook omdat iedere medewerker die ik spreek trots is op de bijdrage die hij of zij levert. Er wordt gewerkt in een goeie sfeer met veel aandacht voor veiligheid en kwaliteit. Uiteraard zijn er verbeterpunten, maar dankzij de no-blame-cultuur zijn die gewoon inhoudelijk bespreekbaar.

Van stalen platen worden in Roermond eerst de rompen gewalst. Daarna worden ze aan elkaar gelast en vanuit de Maasvlakte 2 ergens ter wereld (zelfs al in Amerika!) in zee geïnstalleerd. Om de sterke krachten van de zee aan te kunnen, is de perfectie waarmee gewalst en gelast wordt cruciaal. Ook in het proces komt iedere stap nauw. Sif werkt daarom goed samen met klanten, partners en leveranciers. Leverbetrouwbaarheid en oplossingsgericht werken is het handelsmerk. Om de concurrentiepositie van schone energie verder te verbeteren werkt de beursgenoteerde onderneming continu aan innovaties. Best ingewikkeld soms om over te schrijven, maar gelukkig nemen de vakmannen en -vrouwen altijd even tijd voor mij!