Met eigen ogen

oktober 2015
In 2015 en 2014 interviewde ik negentien kinderen en volwassenen die een Xlens bril dragen. Een bril met kleurenfilters die je kan helpen als je leesproblemen of dyslexie hebt. Ik zag bijzondere en zelfs wonderbaarlijke effecten!

Zoals Dané (11) die in vier weken tijd 3 AVI-leesniveaus omhoog ging, Rafen (8) die niet alleen beter leest, maar zich ook veel beter kan concentreren en Marja (36) die dankzij de bril weer een studie tot kindercoach aandurft. Met de bril verdween enorm veel frustratie en gingen nieuwe deuren open.

Ik interviewde ook Madelief, Willem, Xander, Joebert, Frank, Daisy, Joelle, Romy, Sjors, Nellianne, Mariska, Anne-Marie, Denise, Daan, Koos en Lars en maakte foto’s en van iedereen een kort filmpje. De verhalen verschenen onder andere in Ouders van Nu, de Telegraaf, en op de site van Xlens. Er is genoeg scepsis in de wereld, ook over deze bril, maar ik heb met eigen ogen gezien wat de bril voor mensen kan betekenen. Ik weet dat het niet voor iedereen werkt. Voor onze zoon Herre (9) doet de bril helaas niets. Maar of de bril voor jou werkt, wordt vrij snel in een test duidelijk. En je kunt de bril enkele maanden uitproberen. De moeite waard, want 60% van de mensen met dyslexie heeft baat bij een Xlens bril.