Tijd voor biodiversiteit!

januari 2021
Groen is gezond. Dankzij de bomen en planten hebben we zuurstof en dankzij het ecosysteem hebben we te eten. We kunnen niet zonder natuur! Je voelt het ook als je door een bos loopt: de natuur werkt rustgevend. Om de natuur te behouden is het belangrijk dat de soortenrijkdom van dieren en planten blijft bestaan!

Daarom was het hoog tijd voor biodiversiteit. Gemeente Weert ging afgelopen jaar samen met diverse partners de 2020 Challenge aan door alle tips ter verbetering van de biodiversiteit met elkaar te delen. Samen met stadsecoloog Renata Bruinsma mochten Jacqueline Slenders en ik op pad om groene initiatieven in beeld te brengen: van Tiny Forrests tot stadssafari. Ook zochten we antwoord op heel uiteenlopende vragen van inwoners van Weert: ‘Moet je blad in de herfst nou opruimen of laten liggen?’, ‘Komt Weert onder water te staan?’, ‘Help je de vogels in de winter met het ophangen van een pindaketting?’ En: ‘Kun je op warme dagen beter iedere dag een kwartier sproeien of één keer per week twee uur?’

We deelden alle informatie op facebook en instagram en bundelden het op www.heerlijkweert.nl. In 2021 gaan we hier graag mee verder. Want er is nog veel te winnen op het gebied van groen, water, energie, afval en gezondheid!

Op de foto: stadsecoloog Renata Bruinsma met wethouder Geert Gabriëls